OTKUP MOBITELA - Zagreb

otkup novih i zapakiranih, te ispravnih rabljenih mobitela

zalagaonica mobiteli sms
otkup mobitela zagreb whatsapp
zalagaonica zagreb e-mail
otkup mobitela poziv

Otkup mobitela Zagreb

Prodajete svoj stari, ili novi mobitel, tablet, ili nešto drugo? Ne možete prodati, neda vam se gubiti vrijeme na razne oglasnike, ili jednostavno ne možete pronaći kupca dovoljno brzo? Obratite nam se sa povjerenjem. Zalagaonica Zagreb garantira brzu, jednostavnu i ugodnu transakciju otkupa mobitela. Isplata je odmah, nakon provjere mobitela.

Kao što je već prije spomenuto, otkup mobitela vršimo samo na području Zagreba. Uglavnom u obzir uzimamo sve poznatije marke i modele za koje postoji neka potražnja.

Naravno, najveća potražnja je za novim i zapakiranim mobilnim uređajima. Takavi uređaji uvijek postižu najvišu moguću cijenu i najlakše se prodaju.

Ako je mobitel otpakiran, to ne utječe puno na ponuđenu cijenu. Ipak takav uređaj vrijedi malo manje nego onaj original zapakiran (nije otvaran), te ima pripadajući i valjani račun.

Kod korištenih mobitela bitno je fizičko stanje (očuvanost), ispravnost uređaja, starost samog mobitela, prisutnost originalne dodatne opreme (kutija, punjač, slušalice...sve ono što dolazi sa uređajem prilikom kupnje novog), stanje baterije itd.

Informacije kada šaljete svoju ponudu:

  • marka mobitela (Apple iPhone, Samsung, Huawei itd.)
  • model mobitela (bitna je i količina memorije)
  • starost mobitela (barem otprilike)
  • prisutnost računa - ima / nema?
  • prisutnost kutije, originalnog punjača itd.
otkup mobitela

24h garantiramo svaku našu ponuđenu cijenu za otkup.

Neispravni i oštećeni mobiteli nemaju neku vrijednost jer jednostavno nema potražnje za takvim uređajima. Uglavnom je popravak skuplji od vrijednosti samog uređaja i samim time nije isplativ. Za takve uređaje su maksimalne ponude 10-20 €, jer mooožda se mogu iskoristiti neki dijelovi. Ali u pravilu, takvi uređaji skoro uvijek završavaju u elektroničkom otpadu.

Otkup mobitela u zalagaonici - prednosti i mane

U današnje vrijeme kada se tehnologija razvija velikom brzinom, a mobilni telefoni postaju sve napredniji i sve skuplji. Vrlo brzo se može dogoditi da kod sebe imate stari mobitel koji više ne koristite, ili ga želite zamijeniti novijim modelom. U takvim situacijama, najbrža i najjednostavnija mogućnost je otkup mobitela u zalagaonici. Ovdje smo istražili prednosti i mane te opcije kako biste mogli donijeti informirane odluke.

Prednosti zalagaonice

1. Brza isplata gotovine

Ovo je i najveća prednost otkupa uređaja u zalagaonici. Ukoliko vam brzo treba gotovina, ili jednostavno nemate vremena baviti se sa oglasima, odogovarati na pitanja potencijalnih kupaca itd. Otkupom u zalagaonici ćete dobiti gotovinu odmah, isti dan. Nakon procjene vađeg uređaja dobit ćete ponudu koju možete prihvatiti, ili odbiti i to je sve.

2. Jednostavnost transakcije

Otkup mobitela u zalagaonici je vrlo jednostavna transakcija. Sve što trebate učiniti je donijeti uređaj, papire i sve ostalo što imate od njega (kutija, račun, punjač...). Postupak štedi vrijeme, jer je puno jednostavniji nego prodaje preko oglasa. Prodajete ljudima koji vam neće postavljati nepotrebna pitanja i znaju sami provjeriti uređaj.

3. Sigurnost

Preporuke su uvijek odjaviti uređaj sa svih korisničkih računa i resetirati ga na tvorničke postavke, kako vaši podaci nebi dospjeli u neželjene ruke. Zalagaonice uvijek još jednom provjeravaju sve i brišu podatke, ako ste vi slučajno zaboravili. To pruža puno veću sigurnost za vaše podatke, nego prodaja nepoznatoj osobi preko oglasa.

4. Neovisnost o tržištu.

Ponekad za neke modele nema potražnje na tržištu i preko oglasa je jednostavno nemoguće prodati. Zalagaonice će uzeti u obzir i takav uređaj, jer one mogu čekati dok se pojavi potražnja. Tako da vi ipak možete prodati uređaj i doći do gotovine.

Mane zalagaonice

1. Niža cijena uređaja

Ovo je skoro jedina, a ujedno i najveća mana otkupa mobitela u zalagaonici. Cijena koju ćete postići će u pravilu uvijek biti nešto manja nego da uređaj prodajete sami. Zalagaonice tu moraju ukalkulirati svoj rizik, vrijeme, troškove. Također će umanjiti cijenu ako je uređaj naprimjer u lošijem stanju, nema punjač, popratnu kutiju i slično.

2. Identifikacija

Ukoliko pristanete na ponuđenu cijenu zalagaonice, mogu vas tražiti vaše osobne podatke (dokument) zbog vođenja evidencije o vlasništvu uređaja koji su otkupljeni.

Zaključak

Otkup mobitela u zalagaonici može biti najbolja opcija za vas ako želite brzo dobiti gotovinu, ili jednostavno ne želite uložiti svoje vrijeme i trud kako bi sami prodali mobitel. Ako vam je opet bitno postiči što veću cijenu za vaš uređaj, onda je najbolje uložiti truda i vremena da prodate uređaj sami. Prije donošenja odluke preporučljivo je odvagnuti sve prednosti i mane kako bi izabrali najbolju opciju za sebe.

Otkup FotoaparataOtkup Laptop i Desktop RačunalaOtkup TV-a i HiFi uređajaOtkup VozilaOtkup Ostalo