OTKUP LAPTOPA - zalagaonica Zagreb

otkup laptopa, desktop računala, te sve ostale IT opreme

zalagaonica zagreb sms
otkup laptopa whatsapp
otkup računala mail e-mail
macbook otkup poziv

Otkup računala - laptop i desktop, te ostale IT opreme - Zagreb

Prodajete svoj stari, ili novi notebook, desktop računalo, ili nešto drugo od informatičke opreme? Ne možete prodati, neda vam se gubiti vrijeme na razne oglasnike, ili jednostavno ne možete pronaći kupca dovoljno brzo? Obratite nam se sa povjerenjem. Zalagaonica Zagreb garantira brzu, jednostavnu i ugodnu transakciju otkupa računala. Isplata je odmah, nakon provjere uređaja.

Kao što je već prije spomenuto, otkup laptopa, PC računala i IT opreme vršimo samo na području Zagreba. Uglavnom u obzir uzimamo sve poznatije marke i modele za koje postoji neka potražnja.

Naravno, najveća potražnja je za novim i zapakiranim notebook / desktop računalima. Takavi uređaji uvijek postižu najvišu moguću cijenu i najlakše se prodaju.

Ako je uređaj otpakiran, to ne utječe puno na ponuđenu cijenu. Ipak takav uređaj vrijedi malo manje nego onaj original zapakiran (nije otvaran), te ima pripadajući i valjani račun.

Kod korištenih računala bitno je fizičko stanje (očuvanost), ispravnost uređaja, starost samog uređaja, prisutnost originalne dodatne opreme (kutija, punjač... sve ono što dolazi sa uređajem prilikom kupnje novog), stanje baterije itd.

Ponuda za laptop, ili stolno PC računalo treba sadržavati:

  • marku računala (Acer, Apple, Asus, Dell, HP, Lenovo... )
  • model računala (na laptopima je oznaka ispod, uz serijski broj itd.)
  • specifikacije - ram memorija, hard disk, procesor, grafika (ako ste upoznati)
  • starost računala (barem otprilike)
  • prisutnost računa - ima / nema?
  • prisutnost kutije, originalnog punjača, dodatne opreme itd.
otkup laptopa zagreb

24h garantiramo svaku našu ponuđenu cijenu za otkup.

Neispravni i oštećeni laptopi nemaju niti približnu vrijednost kao ispravni, jer jednostavno nema potražnje za takvim uređajima. Uglavnom je popravak skuplji od vrijednosti samog uređaja i samim time nije isplativ. Za takve uređaje su maksimalne ponude 200-400 Kn, jer mooožda se mogu iskoristiti neki dijelovi. Ali u pravilu, takvi uređaji skoro uvijek završavaju u elektroničkom otpadu.

Kako produžiti životni vijek vašeg računala - laptop/desktop

Vaše računalo je vjeran partner u svakodnevnom životu, bilo za posao ili igru. Kako biste mu osigurali što duži vijek trajanja, važno je poduzeti neke sitne korake koji su u vašoj mogući. Ovdje ćemo navesti nekoliko korisnih savjeta i podsjetnika kako bi vam olakšali te korake.

Redovito čišćenje unutarnjih komponenti

Ovo je jedan od najvažnijih koraka u održavanju vašeg računala, a nije kompliciran. Na unutarnjim komponentama se nakupe sitne čestice prašine koje s vremenom mogu začepiti slobodno strujanje zraka i dovesti do pregrijavanja računala. Potrebno je redovito provjeravati ventilatore, hladnjake, te ostale dijelove gdje primjetite nakupljanje prašine. Ako nemate kompresor za zrak, možete koristiti i komprimirani zrak u limenci i mekanu četku za čišćenje.

Ako zrak i četka ne pomažu, a vidite da ima nečistoća u kućištu, ne otvarajte računalo sami. Uvijek je isplativije potražiti stručnu pomoć servisa koji su obučeni za to. Sami možete napraviti samo još veću štetu.

Pravilno punjenje-pražnjenje baterije

Ako se radi o prijenosnom računalu, očuvati zdravlje baterije nam je jako važno. Izbjegavajte rad na računalu konstantno priključenom na izvor napajanja. Preporuča se bateriju isprazniti barem do 20% prije ponovnog punjenja. Punjenje obavljati na način da je uređaj priključen na izvor napajanja samo dok se napuni. Obavezno maknuti sa izvora napajanja ako je baterija puna.

Redovita ažuriranja

Redovita ažuriranja upravljačkih programa, operativnog sustava i antivirusnih programa pomažu da računalo radi neometano, sa najnovijim sigurnosnim protokolima. Najbolje je koristiti automatska ažuriranja, kako biste konstantno imali optimiziran sustav.

Pravilno isključivanje računala

Ovaj korak je važan u očuvanju životnog vijeka računala i sigurnosti podataka. Obavezno treba koristiti opciju isključivnja u operativnom sustavu, a ne računalo naglo isključiti iz napajanja. Nakon odabira opcije za isključivanje računala, potrebno je pričekati dok se računalo potpuno ugasi, tek nakon toga može ga se isključiti iz izvora napajanja.

Odabir poznate marke

Prilikom kupnje računala obratite pozornost na pouzdanost marke i kvalitetu. Možda ćete izdvojiti malo više na početku, ali obično takva računala imaju kvalitetnije komponente, što vam pruža bolju pouzdanost i dulji životni vijek računala. Jeftinije opcije su često primamljivije, ali gledano dugoročno nisu isplativije.

Otkup MobitelaOtkup FotoaparataOtkup TV-a i HiFi uređajaOtkup VozilaOtkup Ostalo